Uw rijbewijs online verlengen

In de gemeente Zutphen (en enkele andere) kunt u tegenwoordig uw rijbewijs online verlengen. Dat werkt heel simpel. Foto Pieter Keuzekamp is een RDW erkend fotograaf, dus wij verzorgen de aanvraag. U komt naar de winkel, met uw huidige rijbewijs. Daarnaast heeft u een telefoon met NFC-reader* met daarop de DigiD-applicatie geïnstalleerd. In de DigiD heeft u de ID-check al gedaan. Om dit in te stellen volgt u de volgende stappen:

  • U opent de app, gaat linksboven naar de drie streepjes. Dit is het menu.
  • U drukt vervolgens op de drie streepjes en de bovenste functie is de ID-check. Als hier een geel uitroepteken bij staat drukt u erop. U hebt uw paspoort of identiteitskaart bij hand.
  • Uw volgt de stappen die uw telefoon aangeeft en houdt uw paspoort of ID-kaart tegen de rug van uw telefoon. Via NFC wordt nu uw document uitgelezen en bevestigt u de app dat u het écht bent.
  • Vervolgens komt u naar de winkel. We maken de officiële pasfoto zoals u gewend bent, u krijgt ze ook geprint mee naar huis (dus ook de leuke), maar verder doen we in de winkel wat normaal gesproken door de ambtenaar wordt gedaan.

We zorgen ervoor dat de foto bij RDW terechtkomt, gekeurd en wel, u zet een handtekening voor op het nieuwe rijbewijs. Binnen een kwartier ontvangt u een mailtje van de RDW en kunt u uw nieuwe rijbewijs online gaan aanvragen vanaf uw mobiele telefoon. De pasfoto’s á €20,-  voldoet u in de winkel, uw rijbewijs betaalt u aan RDW via iDeal.

Het scheelt een stuk in uw tijd, u hoeft alleen nog maar naar het stadskantoor om uw rijbewijs op te halen en uw rijbewijs ligt nog sneller klaar ook. Na twee werkdagen kunt u al de beschikking hebben over het nieuwe rijbewijs. Mocht u er met de aanvraag niet helemaal uitkomen? Geen nood, we staan altijd voor u klaar. Dat kan zowel telefonisch, als in de winkel. Allemaal zonder afspraak.

Main Menu